Lailas hantverk

I våras åkte jag till Kumlinge och träffade en hantverkare som var intresserad av att sälja sina produkter på havsform.ax.
 
Kumlinge
Kumlinge är en ö som ligger i Ålands norra skärgård. Kommunen med samma namn består av ca 800 öar varav de fyra största öarna Kumlinge, Enklinge, Seglinge och Björkö har fast bosättning med en total befolkningsmängd på ca 350 personer.
 
Att åka till Kumlinge  från Sottunga är inte helt okomplicerat. En resa som tar dryga timmen tur och retur med egen båt kan ta upp till en hel dag med skärgårdstrafiken visade det sig. Efter att ha noga studerat turlistorna och tittat i kalendern vilken dag som det kunde gå att träffas lyckades vi hitta en dag i maj som passade oss båda.
 
Jag tyckte att det var lite spännande att åka till Kumlinge. Dels så hade jag inte varit dit på länge och dels så skulle det bli intressant att få se Lailas hantverk.
 
 
Laila Kankare-Holm
Laila Kankare-Holm bor med sin familj på Kumlinge sen 1998. Familjen bodde tidigare i Pargas. Laila är något så ovanligt som en utbildad hantverkare, en så kallad artesan. Man kan vara artesan med olika inriktningar. Laila väver mycket eftersom vävning var hennes specialisering på Åbo hemslöjdlärarinstitut. Hon skapar även i andra textila tekniker som t.ex. stickning och virkning.
 
 
Lailas hantverk
Laila Kankare-Holm säljer sina produkter genom sitt registrerade företag Lailas hantverk. Man måste inte ha ett registrerat företag för att få sälja hantverk men Laila har valt att ha det. Genom företaget erbjuder hon även olika sömnadstjänster, som t.ex. att laga trasiga plagg, att sy i blixtlås och olika beställningsjobb enligt kunders önskemål. 
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.