Havsforms julkalender Lucka 15: Pyssla en stjärna

Det här är ett pyssel man kan göra av återbrukat material. Jag använde en mjölktetra, men man kan förstås ocķså göra den i papper. Om du gör den i papper behöver du dock mäta och limma/tejpa ihop de mindre delarna innan du sammanfogar stjärnan.

En 7-uddig stjärna
Börja med att skölja ur tetran. Sedan klipper du av toppen på den. Därefter börjar du klippa remsor. Tänk på att de ska sitta ihop "som ringar". 
Totalt 7 "ringar" behövs till denna stjärna. När du klipper ringarna kan det sippra ut mjölkrester i tetran. Det är bara att skölja av delarna sen innan de ska sammanfogas. 

Sedan är det dags att börja limma ihop delarna. Börja med att limma ihop två delar med varandra längs en av ringens sidor. Fortsätt sen limma på en ring i taget, tills det bara är en kvar.

Jag använde limpistol men andra lim fungerar också. Om du använder ett lim som torkar långsamt kan delarna behöva hållas ihop under torktiden. 
När det bara återstår en ring ska den limmas på två sidor och fogas in i mellanrummet som finns kvar.
Sedan är det dags för upphängning. Man kunde också prova att måla stjärnan och experimentera med storlekar. Kanske mindre versioner till julgranen. 
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.